1

   Jouw opleiding wordt door ons vergoed

2

   Binnen 1 werkdag reactie

3

   Breed scala aan erkende leerbedrijven

Werken en leren: alle voordelen op een rij

Algemeen – 25 Jan 2023 door Administrator Booston

Wil jij de overstap maken naar een andere sector? Of ben je op zoek naar een BBL-opleiding? En ligt je interesse in de bouw, techniek, groen of infra sector? Dan ben je bij Leerwerplek aan het goede adres! Er zitten verschillende voordelen aan het combineren van werken en leren.

1. Verdien geld én behaal je diploma

Een groot voordeel is dat je door het combineren van werken en leren zowel bezig bent met het behalen van je diploma als met het verdienen van geld. Vaak kiezen mensen er niet voor om zich om te scholen omdat ze dan minder tijd hebben om geld te verdienen. Vooral als je vaste kosten hebt zoals huur. Door werken en leren te combineren hoef jij je geen zorgen meer te maken over je financiën en kun jij jezelf toch omscholen in een sector waar je interesses liggen! Naast een financieel voordeel, biedt werken en leren ook toekomstperspectief. Na het afronden van de opleiding heb jij een nationaal erkend diploma op zak. Dit geeft aan dat jij kwalitatief goed bent in het vak waar jij voor opgeleid bent. Een goede toevoeging voor op je CV en een goede basis voor de rest van je carrière!

BBL_voordelen_werken_leren

2. Ontdek je interesses

Als je begint met werken en leren is de kans groot dat je nog niet goed weet waar je interesses en krachten liggen. Doordat je in de praktijk bezig bent met verschillende klanten en projecten leer je snel waar je interesses en krachten liggen. Zo kun je tijdens je opleiding zelf sturing geven aan je leertraject.

3. Aan het werk in de praktijk

Ook kun je tijdens het werken en leren je opgedane kennis gelijk toepassen in de praktijk. Als je gaat werken en leren in de techniek kun je gelijk je kennis over bijvoorbeeld installatie, productie en lastechnieken toepassen in de praktijk. Hierdoor leer je het vak sneller en beter! Ook kun je ervoor kiezen om te werken en leren in de bouw, zo kun je gelijk je vaardigheden bijspijkeren op het gebied van timmer- en schilderwerken. Je hebt hierdoor ook een voorsprong op andere studenten en starters in de arbeidsmarkt!

4. Begeleiding door een vakspecialist

Ben jij geen held in studeren? En kun jij niet uren achter elkaar in de schoolbanken zitten? Als je gaat werken en leren word je begeleid door een vakspecialist in de praktijk en zit je maar één dag in de week op school. Deze vakspecialist leert je alle fijne kneepjes van het vak, waardoor jij veel kennis kunt opdoen!

5. Netwerk opbouwen

Tijdens het werk leer je verschillende mensen kennen, waardoor je al bezig bent met het opbouwen van een netwerk. Je hebt contact met vakmensen en andere studenten in hetzelfde vakgebied. Een netwerk zal altijd belangrijk blijven in je carrière. Deze contacten kun je altijd benaderen voor vragen of nieuwe mogelijkheden. 

Wil jij jezelf laten omscholen? Bekijk onze vacatures of neem contact met ons op via info@leerwerkplek.nl of laat je gegevens achter voor een vrijblijvend gesprek. Wij kijken samen naar de mogelijkheden! 

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.