1

   Jouw opleiding wordt door ons vergoed

2

   Binnen 1 werkdag reactie

3

   Breed scala aan erkende leerbedrijven

Van Leerling naar Elektromonteur: Mijn opleidingstraject bij Leerwerkplek.nl

06 Jul 2023 door Ruud Wolbers

In een wereld waar technologie en innovatie constant in beweging zijn, is het super belangrijk om een carrière te kiezen die meegroeit met al die ontwikkelingen. Dat is precies waarom ik besloot om elektromonteur te worden. Op dit moment volg ik een leerling-traject bij een opdrachtgever via Leerwerkplek. Het is een uitdagend, maar vooral gaaf traject en ik deel graag mijn ervaring tot nu toe!  

Mijn eerste stappen 

Toen ik begon bij Leerwerkplek, wist ik eigenlijk niet zoveel van elektrotechniek. Ik was altijd wel geïnteresseerd in techniek en hoe dingen werken, maar ik had nog veel te leren. Gelukkig bood Leerwerkplek me een opleiding aan die zowel praktisch als theoretisch was. Zo kon ik mijn theoretische kennis meteen toepassen in de praktijk en andersom.

Het opleidingstraject 

Het opleidingstraject bij Effect Personeelsdiensten is best pittig, maar het is echt de moeite waard. De opleiding bestaat uit twee onderdelen: de theoretische kennis, die ik opdoe in de klas. En de praktijkervaring, die ik opbouw tijdens het meewerken in de praktijk. 

Doordat de drempel relatief laag is om in te stappen heb ik gekozen om dit traject aan te gaan.  

Het mooie aan dit traject vond ik dat het niet zo moeilijk is om in te stappen. Ze regelen namelijk allerlei dingen voor je, zoals:

  • De inschrijving voor de opleiding 
  • Ze betalen de scholingskosten 
  • Ze onderhouden zowel contact met school als ook met de opdrachtgever (waar nodig) 
  • Ze helpen je bij het werkproces bij de opdrachtgever waar je aan de slag gaat
  • En als je vragen hebt, kun je altijd bij ze terecht!

Tijdens de theorielessen leer ik van alles: van de basisprincipes van elektrotechniek tot complexe elektrische schema's en systemen. Ik leer ook belangrijke vaardigheden, zoals technische tekeningen begrijpen, veiligheidsprocedures volgen en op de juiste manier gereedschap en apparatuur gebruiken.

De praktijkervaring bij mijn leerbedrijf is misschien nog wel het meest leerzaam. Ik krijg de kans om aan allerlei projecten te werken, van woningbouw tot industriële installaties. Daardoor kan ik mijn skills echt ontwikkelen en verbeteren. Ik heb hier een vaste leermeester, een ervaren elektromonteur die me begeleidt en helpt bij het opdoen van praktijkervaring.

 

Mijn groei als leerling elektromonteur 

Sinds ik begonnen ben bij Leerwerkplek, ben ik enorm gegroeid. In het begin begreep ik nog niet veel van elektrische schakelingen, maar nu kan ik zelfstandig complexe installaties uitvoeren. Die groei heb ik niet alleen te danken aan de opleiding, maar ook aan de goede ondersteuning en communicatie vanuit Leerwerkplek.

De toekomst 

Nu ik dichter bij het einde van mijn opleidingstraject kom, weet ik steeds beter wat ik precies wil en waar ik eventueel nog vervolgstappen kan maken. Ik ben van plan om me verder te specialiseren in elektrotechniek, misschien zelfs in een specifiek gebied zoals industriële automatisering of duurzame energie. 

Leewerkplek heeft een grote rol gespeeld in mijn opleiding en groei als elektromonteur. Ik vond de begeleiding en het persoonlijk contact erg fijn en ik zou het een ander ook zeker aanraden! 

En, de kans is groot dat ik een vervolgopleiding via hen betaald krijg. En daarbij ook meteen een vaste aanstelling. Hoe mooi wil je het hebben?? 

 

Heb je ook interesse in het volgen van een BBL opleiding? Weet je al precies wat je wilt, of kunnen wij je helpen bij het vinden van een passend vakgebied? Bekijk de vacatures of neem contact op!

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.