1

   Jouw opleiding wordt door ons vergoed

2

   Binnen 1 werkdag reactie

3

   Breed scala aan erkende leerbedrijven

Koelmonteur

WAT DOET EEN KOELMONTEUR?

Jij zal je bezighouden met het installeren, afstellen en het onderhouden van koude- en klimaatsystemen, airconditioning en warmtepompsystemen. Daarbij komt bijvoorbeeld het solderen en aanleggen van bedrading kijken. Maar ook het afstellen en inregelen van de koudetechnische componenten. Je gaat bijvoorbeeld naar grotere bedrijven of instanties zoals supermarkten, restaurants of ziekenhuizen waar veel eten gekoeld bewaard wordt. Daarnaast kom je ook bij particulieren thuis waar je bijvoorbeeld een … gemonteerd moet worden.

 

Denk aan de volgende werkzaamheden:

  • Je bouwt koudetechnische systemen op en stelt ze in bedrijf
  • Je zet componenten en leidingsystemen in elkaar
  • Je plaatst en monteert onderdelen
  • Je legt leidingen en kabels aan.

Eigenschappen koelmonteur

Jij beschikt over de volgende eigenschappen:

  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden
  • Je bent oplossingsgericht en doet alles om jouw klant te helpen
  • Je bent besluitvaardig en stressbestendig
  • Je beschikt over een analytisch vermogen

En wat er nog niet is kan uiteraard geleerd worden ;)

Opleiding

Opleidingsduur: 2 jaar | Opleiding MBO Monteur Koude- en klimaatsystemen, niveau 2 | Kosten worden vergoed door Leerwerkplek.nl

Via Leerwerkplek.nl ga je vier dagen aan het werk bij één van onze opdrachtgevers. Samen kijken we naar welk bedrijf het beste bij jou past. Omdat je hier veel tijd zult doorbrengen krijg je de mogelijkheid om eerst een dag of een paar weken mee te lopen voordat je aan je opleidingstraject begint. Ga je langer dan een meeloopdag aan het werk, dan word je uiteraard gewoon betaald! Ben je zeker van je keuze? Dan kun je gaan beginnen aan je opleiding. Hierbij ga je één dag naar school waar je theorie en praktijklessen over jouw vakgebied krijgt.

Wat ga je leren tijdens de opleiding?

Je krijgt vaktechnische lessen aangeboden waaronder vakken als natuurkunde, wiskunde, koudetechniek, elektrotechniek, processensysteemkennis. Aan het einde van jouw opleiding kun jij het volledige proces van montage tot het opstellen van een meetrapport zelfstandig uitvoeren!

Waarom kiezen voor Leerwerkplek?

1. Jouw opleidingskosten worden door ons vergoed 🎓 
Naast dat wij jouw opleidingskosten en studieboeken vergoeden, is het ook mogelijk om vakgerichte opleidingen of cursussen via ons te volgen.
2. Een groot netwerk van erkende leerbedrijven 🌐
Het is best lastig kiezen welk leerbedrijf het beste bij jou past. Vooral omdat er zoveel keuze is. Wij kennen deze bedrijven goed en kunnen jou helpen wij het kiezen van het best passende bedrijf.
3. Maak gebruik van een proefperiode
Voordat jij de definitieve keuze maakt kan je alvast aan het werk bij een potentieel leerbedrijf. Zo kan jij kijken of dit het bedrijf is waar jij de komende tijd wil werken. Jij krijgt hier uiteraard voor betaald. Ook wel lekker meegenomen toch.

Lees meer

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.